Korta notiser per den 13:e Oktober 2018

Framgångar på Vincennes
De svenska framgångarna på Vincennes igår kväll var alldeles extraordinära. Det började i lopp två med att Robert Berghs Balfour tog femte segern i följd nere i Frankrike. På tre månader har han sprungit in drygt 1,5 miljoner. Igår var det Björn Goop som skötte tömmarna.

I loppet efter vann Björn Goop igen, nu bakom Face Time Bourbon i europeiskt treåringschampionat. Tvåa där bakom var Tomas Malmqvists Holy Water som hade Christoffer Eriksson i vagnen.

I det efterföljande loppet körde Björn Goop åt Tomas Malmqvist. Calle Crown blev där tvåa. Så var det dags för Grand Prix de l’UET, det vi kallar Europaderbyt. Här var Villiam tillbaka i det slag vi vill se honom, med Jorma Kontio i sulkyn, och det var så roligt att få se honom prestera igen. Mellby Free tvåa med Eric Raffin i vagnen efter en drivning som han nog skulle ha blivit anhållen för om den skett i Sverige. Who´s Who fyra med Örjan Kihlström efter en tung resa i dödens. Jarmo Niskanens Earl Simon knep tredjeplatsen med Frank Nivard som styrde. I loppet efter samlade Björn Goop ihop sig och vann med Eclair Magic.

Europeiskt femåringsmästerskap kördes också. Här vann Dijon före Orlando Jet och Django Riff.

Amatörernas framgångar
Två amatörsegrar på V64 hemma i Sverige på Romme igår. Först Mikael Olssons Mofaksan som han fött upp, äger, tränar och för det mest kör. Så också igår. Denna dam har hunnit bli 12 år, har gjort 141 starter och tog nu 28:e segern. Anders Jonsson har lyckats bra med sin Ajlekses Cubano, och igår vann han igen. Denna häst är ”bara” 8 år, men har hunnit med 109 starter, och tog igår 20 segern. Imponerande hästar!

I övrigt blev det nio prisplaceringar för amatörtränade hästar som inbringade välkomna slantar till ägarens konto att betala räkningar med.

Dagens V75
Idag tänkte jag prova ett reducerat system, och tidiga tankarna innan utrustningsinfo kommit ser ut så här:

V75-1: 13(A), 8-11(B), 2-4-9-14(C)
V75-2: 4(A), 9-11(B), 1-2-3-5-6-7-8-10(C)
V75-3: 5 Julio De Luxe(A)
V75-4: 2(A), 1-5(B), 6-8-9(C)
V75-5: 1(A), 2-11(B), 3-4-5-6-9-10-12(C)
V75-6: 9(A), 1-2(B), 5-8-10-12(C)
V75-7: 12 Readly Express(A)

Villkor:
Minst 4 A-hästar
Högst 2 C-hästar

Ram: 32 340 rader, reducerat till 2 816 rader på 30 kuponger som kostar 1 408kr. Kan ju spelas i bolag.

Om man vill kan man med fördel rensa bort alla rader med lägre ranksumma än 18 enligt Strecksson. Det sparar c:a 200kr (kommer variera lite beroende på hur strecken förändras under dagen). Antalet kuponger ökar dock till c:a 200.

Då får man beräknad medianutdelning 34 139kr på detta system. Hälften av kupongerna ger lägre än medianen, hälften högre. 24 av raderna beräknas just nu ge mindre än 1 000kr i utdelning, 4 av raderna beräknas kunna ta hela potten. Dessa siffror kommer också förändras under dagen när streckprocent och eventella strykningar kommer in i bilden, men ungefär så blir det.

Utan reduceringen av enkla rader sjunker medianen till strax över 20 000kr och nästan 200 av de inlämnade raderna kommer att ge under 1 000kr i utdelning för sju rätt.

Det tål att tänka på den gamla sanningen: ”Man vinner som man spelar”

1 tanke på “Korta notiser per den 13:e Oktober 2018”

  1. Ang Pastore Bobs lista över behandlingar tänker jag att man borde införa/ändra en del regler i Sverige. Exempelvis att häst inte får behandlas med preparat/substanser utan att ägaren på förhand godkänt det. Och att inledningsvis exempelvis vid lopp där första pris överstiger säg 100 tkr så ska deltagande hästars behandlingar den senaste 1-2 månadersperioden vara offentlig info. Där ska även behandlande veterinärs namn framgå. Då har vi tre ”personer” som gemensamt om än på lite olika sätt ansvarar för hästen och under vilka förutsättningar den tävlar. Och det blir synligt för alla om de lite större loppen fylls med hästar som inte är friska individer utan har proppats för att vara preppade.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.