Korta notiser per den 13:e Juni 2018

Det blir en kort blogg idag, för barnen har skolavslutning och sådana dagar är de viktigare än trav.

Stephanie J Werder
Vi börjar bloggen med Stephanie Werders prestation att igår rida två montélopp. Ett med start klockan 18:22 på Solvalla, och ett med start 21:05 på Jägersro. Där emellan en flygresa i dress och ridstövlar med sadeln som handbagage. Och detta alltså för att få rida två lopp. Det är inte lätt att vara montéryttare.

Montédagen
Jag tror att Stephanie och alla andra som ägnar sig åt monté ser fram emot Bergsåkers montédag den 4:e Augusti. Det är en lördag, och Bergsåker kör kvällstävlingar med V65. Sedan har Bergsåkers grannbana Dannero en breddloppsdag på söndagen, och kanske kan det bli en och annan styrning där också för dem som har tentaklerna ute och berättar att man finns. Jag hoppas det här blir ett succéarrangemang, och vill verkligen uppmuntra alla som kan att försöka dra sitt strå till stacken så att alla montéryttare kan komma, att det finns anmälda hästar och att publiken sluter upp så det är taktfasta applåder när de kommer ridandes över upploppet.

För det mesta rids ju annars montéloppen när publiken borrar ned sina näsor i progammen för att försöka hitta något spelbart inför det stora streckspelet.

Bäst på monté
Flest montélopp hittills i år har Sofia Adolfsson vunnit, med 26 st. Emilia Leo är god tvåa med 18 och Tova Bengtsson stabil trea med 10 segrar. En sagolik kväll på montédagen där man som en del sulkyartister vinner fyrlingar och femlingar kan spetsa till eller avgöra montéligan 2018.

Gav det rätt betalt?
V4 Australien
Förväntat antal rätta rader: 41
Antal rätta rader: 38

V4 Hagmyren
Förväntat antal rätta rader: 120
Antal rätta rader: 80

V5 Jägersro
Förväntat antal rätta rader: 495
Antal rätta rader: 405

V64 Solvalla
(1 070 470kr spelades som ”Endast V6”)
Förväntat antal rätta rader: 626
Antal rätta rader: 424

V4 Vincennes
Förväntat antal rätta rader: 162
Antal rätta rader: 143

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.