Korta notiser per den 11:e Oktober

Rikstravet visade igår upp siffror på hur många andelar som sålts. Ungefär en tredjedel av alla andelar är sålda. En bra bit kvar alltså, men det är ändå över 6000 människor som satsat femhundra kronor för att prova på att äga en häst tillsammans med andra. Vi får väl hoppas att man säljer merparten av alla andelar så att det blir en positiv grej. Vore trist med så många andelsägare som vill vara med om det blir en ”blaha-upplevelse” för att man siktat för högt.

Med domarnas nya verktyg där de kan flytta om hästar i resultatlistan istället för att diska dem, skapas också ett nytt potentiellt verktyg för den som vill fixa lopp. Med dagens spelformer som trio och kommande Topp sju så spelar det ju stor roll vilken häst som är på vilken plats. Jag tror inte svenska travdomare är några mutkolvar, men när det ligger stora pengar i potten på varje beslut så kommer det förr eller senare finnas någon som försöker. I ett alltmer kontantlöst samhälle har kriminella begripit att man får försöka komma över pengar på annat sätt än råna någon på fysiska pengar.

ATG:s senaste försök att få fler att spela är harrybil.se Genom någon slags frågesport som man får tävla i genom att spela V75 för minst 100kr kan man vinna en fräsig bil. Kravet för att delta är att man spelat V75 för minst 100kr, och är man med i VM i V75 som går samtidigt är kravet där 192 rader, 96 kronor. Något säger mig att den ena handen inte vet vad den andra gör.

Jag hade fel. ATG tog inte 10% till av jackpotpengarna som vandrade vidare i lördags till sin Winter Wurst Foundation. Man nöjde sig med 10% av de nya pengarna som fylldes på. Jag hade också fel om att Cruzado dela Noche var den enda hästen som Stefan Melander hade med annan ägare än sig själv. Stall Courant har två hästar till hos honom, utöver Cruzado.

Hur många tittare har ATG Live? Jag har ryktesvis hört att det är fler som ser V64 på vardagarna via ATG Live än vad det är som ser det på TV. De enda som ser det på TV är människor i åldern 60+ och en liten skara människor som närmar sig den åldern. Bland dem under 40 är det vanligen inte ens mätbart vem som ser på TV i MMS olika mätningar.  Men nog skulle det bli liv om travet till stora delar försvann från TV-rutan?

Gårdagens hjälte Ögder Spee ströks tyvärr pga feber och kom inte till start igår.

Dagens hjälte är Free to Dance som startar i första loppet på Gävles lunchtävlingar. Han är en tioårig valack som tjänat nästan 700.000kr på sina 96 starter i livet. Runt årsskiftet tog han fyra raka montésegrar, men ståtar idag med fem nollor i följd. Formtapp som heter duga. Free to Dance kvalades och började starta först som femåring, och har sedan tävlat på och gjort det ganska bra. Provat på lite Rikstoto utan några större framgångar, men totalt har det blivit 16 segrar. Med den skrala form som visats senaste tiden är en placering idag en framgång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.