Korta notiser per den 11:e Oktober 2018

Stora framgångar för amatörerna
Igår var det tre amatörtränade hästar som vann inom V86-spelet. Det började med Mr Pellegrino som tränas av Veronica Haglund. 70 000 klingande kronor in på kontot. Redan i nästa lopp var det dags igen, nu med Dealwithakiss som tränas av David Persson. 60 000 kronor var den segern värd. I samma lopp lyckades Emelie Perssons Tro lo lo knipa sista matlappen, värd 4 500kr.

I tredje avdelningen var det åter nära seger, men Johanna Bodevinds Esteban S.T. fick nöja sig med andraplatsen värd 62 500kr. Femteplatsen till Stefhan Erikssons Gullabo Däck Bling värd 10 000kr och sjätteplatsen till Pia Johanssons Vital som med det tjänade 7 000kr.
I fjärde avdelningen lyckades Torbjörn Maltessons O.M. Easton ta en femteplats värd 5 700kr, trots tolftespår över kort distans och galopp på vägen.

Femte avdelningen gav också slantar till amatörtränade hästar Olof Thorsson styrde in sin Liza With A Z till en femteplats värd 5 500kr, och i sjätte avdelningen var det Anneli Ekmans Imakeyouproud som blev sexa, värd 4 500kr, också med galopp på vägen.

Sjunde avdelningen av V86 fick se Joachime Gustafssons Surprise Power komma 4:a och tjäna 9 100kr. Edvin Ceka hade Uncle di Poggio till start och den blev sexa, värt 5 000kr. Christian Drottmars Mr Jäger blev delad sjua och fick för det 2 750kr. Och så, i sista avdelningen kom Anders Ahlnebys Quick Crown ut och städade av dem. 125 000kr var den segern värd. I samma lopp en finsk amatör, Timo Korvenheimo som startade Hazelhen Hermes. En fjärdeplats blev resultatet och det betydde 16 000kr in.

Tre segrar, ytterligare 11 prisplaceringar, och totalt 387 550kr till amatörtränade hästar. De flesta inte alls betrodda. Endast en häst hade mer än 10 i spelprocent, och ytterligare en var över 5%. Tillsammans hade dessa 3 segrare och 11 prisplacerade inte mer 39,62 i sammanlagd spelprocent. Men så här kan det gå om man är med och tävlar, och jag vill verkligen se fler amatörtränade hästar i startlistorna.

V75 på lördag
På lördag skall jag spela V75. Det skall bli roligt igen efter en månads uppehåll. Jag ser fram emot att se de många mästerskapsloppen, där det körs lite extra för att man vill bli mästare. Det skall bli roligt att se Readly Express vinna sista avdelningen, eftersom jag spikat honom, och det gör att jag får sju rätt. Jag hoppas att ATG inser att V75 klarar av att betyda i stort sett allt för svenskt trav genom att det är något som attraherar både skicklighetsspelare och turspelare. Jag hoppas de inser att tanken med bra sport och spel på lördagseftermiddagarna inte är så fel. Det är ett alldeles utmärkt tillfälle där mellan förmiddagens måsten och kvällens nöjen att få njuta av lite travsport och spela en slant med en skaplig chans att vinna. Förstör inte det, utan vårda V75 som den helige gral det är.

1 tanke på “Korta notiser per den 11:e Oktober 2018”

  1. Lite som den misshandlade kvinnan som köper mannens ursäkter och ”ånger” när hon ligger där sönderslagen. ATG stryker lite medhårs och så står spelarna där med mössan i hand igen, redo att pytsa in sina pengar som om ingenting hänt. Hoppas att andra spelare inte är lika lättköpta.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.