Korta notiser per den 11:e Juni 2018

Oslo Grand Prix
Urlo dei Venti, det betyder ”Vindarnas skrik” på svenska. Han kom, han sågs och han segrade i Oslo Grand Prix. Han var bara bäst, åkte ifrån de andra när ingen förmådde sätta någon press på honom under loppet. Twister Bi galopperade tyvärr. Närmast i mål var Evil Enok M.E., men på mycket behörigt avstånd.

I övrigt noterades bland annat att Giveitgasandgo noterade nytt banrekord på Bjerke med 09,9a/1609. Ingen annan har någonsin sprungit så fort där. Polara vann revanschen för kallbloden, Coquin Bebe vann Energima Cup och Ulka des Champs montéloppet.

Tävlingarna avlöpte utan problem, men jag har lite svårt att tända till för Oslo GP nu när det ligger två veckor efter Elitloppet. Som svensk ser man bara andra dagen, och är väl lite ”mätt” på söndagen. Men det är också en hel del ”revanscher” under Oslo GP-dagen, och även om vädret är bättre än när det låg två veckor före Elitloppet så får jag inte den där känslan längre.

Kommande helg
Det körs 4 storlopp på 8 dagar i Norden. Kommande lördag är det Kymi GP och Norrbottens stora pris. I Boden startar Propulsion från spår 10. Arazi Boko har spår 6, On Track Piraten med Johnny Takter i vagnen (den såg jag inte riktigt komma, för Boden är långt iväg) fick spår 8. Nadal Broline har spår 2, Call me Keeper spår 3. Dante Boko fick inte Adrian Kolgjini i vagnen som jag trodde, utan Erik Adielsson kör från spår 9. Med risk för dumstrut på, så tror jag inte att det bara är att spika Propulsion.

I Kymi GP har Ringostarr Treb fått spår 1, och bör bli stor favorit därifrån. Dijon har spår 4, Aubrion du Gers har spår 5, Venosc du Minel spår 6. Spitcam Jubb fick spår 10.

Det blir en lång och spännande lördag, och på söndag är det uttagningar till E3.

Veckans trav
Måndag: Lunchtrav från Rättvik, Färjestad tar hand om V64 och kör bl.a. NWT-trofén som är ett lopp för fyraåringar med 100 000kr i förstapris. Dannero är saxbana och Mantorp kör breddlopp ikväll.

Tisdag: Lunchtravet kommer från Hagmyren, Solvalla kör V64 med tisdagstävlingar där det bland annat blir försök i Solvalla Grand Prix och Icelands lopp för femåringar. Bägge med 100 000kr i förstapris. Jägersro är saxbana.

Onsdag: V86 från Vaggeryd med försök för Klass II, Bronsdivisionen och Diamantstoet. Sedan körs ocksåsmålandsstayern över häftiga 3 640 meter med 100 000kr i förstapris. På lunchen blir det norsk galopp.

Torsdag: Lunchtrav från Romme. På kvällen är Jägersro galopp värd för V64-tävlingarna, men Åby är saxbana. Hoppas deras server är fixad, för bansändningen kommer bli populär.

Fredag: Axevalla har lunchtrav med V65, Lindesberg serverar V64 på kvällen där Bergsåker är saxbana och Kalmar kör breddlopp.

Lördag: Breddlopp på Arvika på förmiddagen. Klockan 15 drar Visby igång sin tävlingsdag och Boden som har V75 kör första loppet 18:10. V4 körs här som lopp 1-4, sedan börjar V75 i lopp 7 klockan 20:30. Norrbottens stora pris ligger som sista avdelning på V75 med beräknad start 22:46.

Söndag: Breddlopp från Halmstad på förmiddagen, och sedan är det Eskilstuna som har GS75 med uttagningar till E3. Det ser ut att bli 4 uttagningsheat för vardera klass.

Gav det rätt betalt?
V75 Bjerke
Förväntat antal rätta rader: 5 728
Antal rätta rader: 5 725

V5 Bornholm
Förväntat antal rätta rader: 69
Antal rätta rader: 58

V65 Harstad
(158 658kr spelades som ”Endast V6”)
Förväntat antal rätta rader: 0
Antal rätta rader: 0

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.