Grundläggande principer i spel

Med anledning av gårdagens strul med att fastställa värde, utdelning och vinnande rader så finns det anledning att påminna om några grundläggande principer när det gäller spel om pengar.

Samma regler gäller för alla som deltar.
Det funkar inte att Norge (och andra länder?) har andra regler t.ex. för turordningsreserv än vad vi har i Sverige när vi spelar på svenska spelformer. Det här måste ju vara väldigt enkelt att samordna. (Norge har en annan turordning än den svenska där reserver inträder utifrån insatsfördelningen. Först favoriten, hade man redan streck för den så får man andrahandaren, hade man streck för den så blir det tredjehandaren etc. Det här gör att Norge rättar sina egna rader och berättar för ATG hur många rätta rader de hade).

Spel som skall delta i spelet skall vara inne hos anordnaren vid spelstopp.
Det funkar inte att rader tillkommer i efterhand. Om en svensk spelare inte hinner lämna in p.g.a. lång kö i kassan, strulande Internet eller krånglande maskin hos ombudet så deltar inte denne. Om norska Rikstoto eller någon annan inte förmår skicka över raderna i tid till ATG så deltar inte de norska raderna. Då får norska rikstoto eller vem det nu är som strulat stå för det inför sina spelare.

Lagt spel ligger.                                                                    
Om norska rikstoto eller någon annan skickar in fel felaktiga speluppgifter till ATG så får man stå sitt kast. Svenska spelare kan inte komma i efterhand och förklara att det där strecket på fyran i själva verket skulle varit på trean. På samma sätt kan inte gärna någon av ATG:s internationella partners komma tjoande och skrika om att de skickat in en felaktig fil. Gör man fel står man för det inför sina spelare.

Tre grundläggande principer som inte fungerar idag, men som borde vara grunden för att spel över gränserna skall kunna förekomma. Svenska tillsynsmyndigheter har ju ingen jurisdiktion för att kontrollera att allt går rätt till i andra länder, så skall vi ha internationellt spel måste man se till att det inte finns anledning att granska sådant som sker på utländskt territorium med andra lagar och bestämmelser än den svenska.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.